Norge

Kommer “stringmaskiner” til Norge?

Debatten har rast, for å si det mildt, i England etter at Airport Bowl i London bestemte seg for å bytte ut alle 36 maskiner til AMF TMS String Pinspotters.

Hva er “stringmaskiner” (eng: String Pinspotters)?
Har du vært på sydenferie så har du ganske sikkert sett det selv. Det er kjegler som er festet med “tråder”.
Disse maskinene er svært billige å vedlikeholde og har blitt løsningen for flere tradisjonelle bowlingsentre rundt om i verden.

Debatten har rast etter at ærverdige Airport Bowl som ligger ved siden av Heathrow Airport bestemte seg for å bytte ut sine 36 maskiner med stringmaskiner.
Ifølge rapporter vil 20%* av alle bowlingbaner i England ha installert stringmaskiner innen utgangen av 2019.
Utskiftingen på Airport Bowl vil være fullført i september i år.
*Endret. Feil i artikkelen ble endret fra 80% til 20%.

Hovedpunktene for debatten er utelukkende at kjegleaktiviteten blir nesten lik død og flere har tatt til orde for å ikke sette sin fot i en bowlinghall med stringmaskiner.

BTBA (tilsvarende Norges Bowlingforbund) har gitt godkjennelse til at approbert spill kan foregå stringmaskiner.

Å drive en bowlinghall gjør deg ikke til en millionær og vedlikeholdsarbeid er dyrt, om man som eier ikke kan gjøre jobben selv.

Lucky Bowl er den største kjeden her til lands med 13 sentre.
De følger nøye med på utviklingen og kan ikke utelukke at fremtiden kan bestå av stringmaskiner.
Rune Skandsen i Lucky Bowl kommer uansett med en beroligende beskjed om at disse maskinene uansett ikke er aktuelle i haller med aktivt spill.

-Pr nå er prisdifferansen mellom tradisjonelle maskiner og stringmaskiner liten, men jeg tror differansen vil bli større i fremtiden, forteller Skandsen. Forskjellen på vedlikeholdskostnadene er stor, så mange vil nok velge stringmaskiner i fremtiden.

-Vi i Lucky Bowl kommer til å fortsette å utvikle tradisjonelt med vanlige maskiner, men vurdere stringmaskiner på de plasser hvor vi mener det er rett og det bare er løsspill mot det kommersielle markedet. Vi har flere haller der det aktive spillet har en sterk posisjon og vil gjøre alt vi kan for å holde det på et bra nivå.

Det levnes kanskje ingen tvil om at stringmaskiner vil bli mer utbredt i de neste årene, men haller med aktivt spill vil bli forsøkt skånet.
Har du spilt på det? Eller hva tenker du om å spille ligakamp på stringmaskinger?

Kilder: BTBAs pressemelding, Airport Bowls svar i debatten

Andre nyheter

I år som i fjor: Trondheim BK er Norgesmestere for lag

Frank Selvåg

NM LIVE

Frank Selvåg

Ingen endring på toppen

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern