Norge

Hva er Ungdomslekene?

Har du hørt om Ungdomslekene? Kanskje sett noen resultater her og der, men aldri helt forstått hva det betyr for idretten i Norge?

Norges Bowlingforbund er medlem i Særforbundsalliansen. I den alliansen bakgrunnen har bowling stor støtte for å få promotert bowling som en idrett til et større publikum. Blant annet via Ungdomslekene.

Å være et forbund som alene konkurrerer med fotball, ski og andre idretter som har egne sendinger på nasjonal tv er nesten nytteløst. Sammen med blant andre Norges Badminton Forbund, Norges Bandyforbund, Norges Danseforbund, Norges Skytterforbund og 10 andre forbund er Norsk Bowling ikke alene om dette, se faktaboks til høyre.

Ved at Norges Bowlingforbund er en del av Særforbundsalliansen får Bowlingfourbundets medlemmer, både klubber, kretser og utøvere, gode fordeler hos blant andre Thon Hotels og Gjensidige. Samtidig har alliansens gode kontakter innenfor markedsføring og branding gitt NBF gode muligheter for promotering.

Akkurat nå har alliansen avtale med Dagbladet og dens tv-produksjon. Noe Norsk Bowlings medlemmer dro nytte av under NM sgl/dbl 2016 på Hønefoss. Finaledagen ble vist direkte på Dagbladet TV. I en forlengelse av dette har alliansen også et samarbeid med Neste Generasjon hvor fremtidens bowlingutøvere skal profileres og fortelle om sin idrettshverdag. Dette samarbeidet vil bare bli tydeligere nå når vi nærmer oss Ungdomslekene 2017!

Særforbundsalliansens største bidrag til utvikling av aktiviteten for hvert enkelt forbund er Ungdomslekene. Første gangen Ungdomslekene ble arrangert var i april 2011 på Lillehammer med 2000 deltakere. Bowling har deltatt her tre ganger med kretssluttspillsturnering for ungdommer til og med 21 år. I 2011 ble vår konkurranse avholdt på Lillehammer. Hallen på Lillehammer ble lagt ned, så lekene flyttet til Gjøvik og Hamar i henholdsvis 2013 og 2015. For årets leker vil bowlingkonkurransen avholdes, som sist, på Bowling 1 Hamar.

De fleste bowlingutøverne som har deltatt på Ungdomslekene tidligere har en formening om hvordan bowlingkonkurransen utarter seg, men vet de virkelig hva Ungdomslekene er?
Ungdomslekene er et arrangement av ungdom for ungdom på Lillehammer og Hamar. Hovedmålet med lekene er å gi ungdommer i alderen 13 til 26 år i mindre idretter følelsen av å delta på noe større enn en vanlig konkurranse. For alle deltakende idretter er det muligheter til å promotere seg selv. Både lokalt på Lillehammer/Hamar, regionalt og nasjonalt gjennom Neste Generasjon tilstede. Spektakulært åpningsshow, åpen hall (prøv de forskjellige idretten), idrettsdag for barne-, ungdoms- og videregåendeskoler i forkant av selve Ungdomslekene er noen av tiltakene som er i tillegg til selve konkurransene.

Umgdomslekene

Som de fleste vet arrangerte Norges Idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske komite Ungdoms OL i 2016 for vinteridrett i de samme løypene og hallene som OL på Lillehammer i 1994 ble arrangert i. Dette var et fantastisk arrangement for ungdom av ungdom. Ungdomslekene viderefører nå denne arven og vil i 2017, og i fremtidige leker, implementere ungdommelig påvirkning i enda større grad.

06. januar 2017 arrangerte Særforbundsalliansen seminar for unge ledere i forbund tilsluttet alliansen. Målet er skape i de beste lekene for ungdommene i våre forbund. Les om der her.

Fokuset er å promotere idrett for ungdom av ungdom. Sammen skal alle ungdomsrepresentantene jobbe målrettet mot alle ungdommene som deltar innenfor sin egen idrett skal få følelsen av at de deltar på det største idrettsarrangementet de noen gang har deltatt på. Det sier Norsk Bowlings ungdomsrepresentant i Norges Bowlingforbunds styre Patrick Gimmestad Emblem.

Bowlingnytt støtter seg på Emblems utsagn, og forventer at kretsene sender lag til Lillehammer og Hamar. Bowlingkonkurransen under Ungdomslekene 2017 vil være en nyvinning utviklet av NBFs Ungdomsutvalg hvor det legges opp til to klasser. En juniorklasse og en U26-klasse. Det skal lørdag 22. april spilles trios i hver klasse og søndag spilles det single. Det vil også være en egen All Event for begge klasser.

Bli med å delta i tidenes Ungdomsleker og tidenes bowlingkonkurranse på Norsk jord !

For spørsmål vedrørende bowlingkonkurransen under Ungdomslekene 2017, ta kontakt med Norges Bowlingforbund v/Karl-Fredrik Velle.

Sammen er vi et mangfold av 15 store og små vinnere,

 

Andre nyheter

I år som i fjor: Trondheim BK er Norgesmestere for lag

Frank Selvåg

NM LIVE

Frank Selvåg

Ingen endring på toppen

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern