Sverige

Det er klart for SM-sluttspill i Jönköping

I dag klokken 17:00 starter det som kalles verdens heftigste helg i bowling. SM-sluttspill for 8-mannslag. -Det kan ikke sammenlignes med noe annet i verden, forteller verdenseneren Martin Larsen.

Den unike svenske bowlingserien avsluttes hvert år med et uforlignelig SM-sluttspill. I dag starter “verdens beste sluttspill” i Jönköping der de fire beste herrelagene og de fire beste damenelagene fra Eliteserien skal gjøre opp om tittelen Svensk Mester 2017.

Publikummet som skal fylle RC Bowl vil få oppleve bowling i verdensklasse. Mange følelsesutbrudd på banene får andre idretter til å se ut som en fotoutstilling. Etter fjorårets sluttspill sa vinnerlaget Team Clans Chris Sloan fra Irland:
-Dette er det beste arrangementet jeg noensinne har spilt i, ingenting kan sammenlignes. Det er helt fantastisk, sa han.

Årets serievinnere Team Pergamon kalles ofte bowlingens Real Madrid og kommer også i år med et stjernespekket lag. Foruten verdensener og europamester Martin Larsen har laget med seg den finske verdensfireren Osku Palermaa, Sør-Afrikanske Francois Louw og ytterligere fire landsmenn.

Les også: AIK Tournament innlemmet i EBT 2018

Foruten de to finalistene fra 2016 kommer BK Jösse fra Arvika og de svenske mesterne fra 2012 Stureby BK fra Stockholm, som vant sitt siste SM-gull i nettopp Jönköping.
Den svenske ligaen har vært jevnere enn noensinne og i sluttspillet kan alt skje.
-Alle fire lag har følelsen av at en bra dag gir gull, sier Team Clans landslagsspiller Pontus Andersson.

På damesiden har de to dominantene Spader Dam fra Helsingborg og Team X-Calibur fra Partille delt på å vinne SM-gullet de siste 10 årene. I fjor vant Spader Dam i en historisk dramatisk finale. Det ble avgjort i en utjevingsserie og det forventes at det også i år blir jevnt.
Når B-K Eva Stockholm og BK Högland fra Nässjö, som er de andre finalistene, blir bare bedre for hvert år så blir det kamp.

Det unge Spader Dam kommer til sluttspillet med blant andre World Cup vinneren Jenny Wegner. Hennes søster Cajsa Wegner som vant European Champions Cup er med og EM medaljevinnerne Filippa Persson og Sandra Andersson.

Bowlingens SM sluttspill for 8-mannslag spilles fredag-søndag på RC Bowl i Jönköping. Semifinaler og finaler spilles i best av 3 kamper.

Alle kamper livestreames og det finner du her.

Andre nyheter

Liz Kuhlkin med sin første major

Frank Selvåg

Sammendrag av året så langt

Frank Selvåg

Alt er klappet og klart for TV finaler i helga

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern