Mesterskap Verdensmesterskap

Gull til Danmark i VM

Doha, Qatar: 84 menn og 50 damer har igjennom en uke på den Arabiske halvøya kjempet seg igjennom vanskelige segmenter for å komme til finale og ha mulighet til å bli kronet som verdensmester. Og en danske var i finalen.

Igjennom 3 x 4 serier kvalifisering og de 32 beste gikk videre til finalesteg 2. Der ble de oppdelt i 4 med 8 spillere hver. Vinneren for hver serie fikk 7 poeng, nummer 2 fikk 6, 3 fikk 6 osv. De 2 beste fra hver pulje gikk videre til steg 3.

Steg 3 ble spilt over 8 serier og 4 gikk videre til semifinalene. De spilte med samme poengsystem som i steg 2.
For damene ble det 2 fra USA og 2 fra Singapore som tok seg videre, og for herrene ble det 1 fra Danmark, Malaysia, Hong Kong og Finland.

Til finale for damene gikk Kelly Kulick og “PWBA Rookie of the year 2016” Hui Fen New fra Singapore.
Kelly spilte først av de 2 og satte 214 i finalen. Hui måtte ha strike i siste rute for å ha en sjanse, men kjegle 10 ble satt igjen. Kelly Kulick er verdensmester 2016 og får med seg en sjekk på $8,000.

Fra venstre: New Hui Fen (sølv), Kelly Kulick (gull), Shannon Pluhowsky og Shayna Ng (bronse). FOTO: Terrance Yaw

Jesper Agerbo fra Danmark og Rafiq Ismail fra Malaysia ble finalister for herrene. Jesper som nesten ikke kom seg videre fra kvalifiseringen fant spillet fra første kast i finalesteg 2 og gikk hele veien.
Han spilte 256 mot Rafiqs 205 og er verdensmester.

Fra venstre: Rafiq Ismail (sølv), Jesper Agerbo (gull), Michael Mak og Joonas Jähi (bronse). FOTO: Terrance Yaw

Andre nyheter

Georg Skryten er verdensmester

Frank Selvåg

Las Vegas får 3 nye mesterskap

Frank Selvåg

Tor Inge Jansen skal representere Norge

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern