Kuriosa

Hvordan kan man se ESPN i Skandinavia?

Det er ulovlig å laste opp TV innhold som har geografiske restriksjoner og det er til tider frustrerende for mange i verden. Det er derimot lov å se på streaming, bare det ikke er du som laster opp.
I Europa får vi ikke sett de direktesendte finalene som går på ESPN, men BowlingNytt skal nå fortelle deg hvordan en armener ville gjort det om han skulle sett ESPN i beste kvalitet i kveld.

Det første vår Armener ville ha gjort er å ha en laptop eller datamaskin tilgjengelig, samt et helt ok nettverk (minst 15mbit ned). Med dette vil han ha det aller mest nødvendige for å klare å streame. En HDMI inngang på maskinen vil gjøre at han får sett på TV kanalen han nå skal strømme ulovlig i stort format.

Neste punktet på listen er en VPN (Virtual Private Network). Om Armeneren googler VPN vil han få mange mulige forslag på hva som skal fungere, men vår Armener har allerede et favorittprogram kalt Freedome som er levert av F-Secure. F-Secure er et legitimt firma som leverer førsteklasses antivirus og lignende tjenester. Freedome går under kategorien “Sikkerhet på nett, skjul dine spor” og koster 465 NOK pr år. De tilbyr også 5 dagers prøveperiode samt 30 dagers returrett.
Armeneren har tidligere prøvd gratisversjoner av andre VPN, men de leverer dårlig kvalitet og struper netthastigheten. Han er spesielt fornøyd med at Freedome kan benyttes på 3 enheter, slik at han kan være beskyttet også på mobiltelefonen sin.

Nå som Armeneren har VPN i orden må han installere og åpne programmet. Når han åpner programmet kan han velge en ny server som vil “lure” datamaskinen til å tro at han befinner seg i dette landet som serveren står markert i. Han kan velge blant annet Europeiske land, Asiatiske land, Amerikanske land og Australia. Det er derimot USA vår Armener sikter seg inn til i kveld siden TV tjenesten han senere skal velge er kun for USA.
Når han har valgt USA vil han trykke på “Protection off” som da blir skrudd på og skjermen til armeneren vil bli seende ut som bildet under.

Får du samme skjerm som Armeneren sier han at du har gjort alt riktig. Foto: Skjermdump fra Armeneren

Det neste Armeneren nå må skaffe seg er tilgang til en TV tilbyder i USA som har ESPN. Ved at VPN er påskrudd vil han nå få tilgang til tjenestene til lovlige streamingtjenester i USA. Han velger SLING TV siden de tilbyr 7 dagers prøveperiode uten noen form for binding og vet at tjenesten koster $20 pr. mnd etter prøveperioden.

SLING TV har et eget program Armeneren må laste ned og installere for å få tilgang til å se TV, etter at han selvsagt har valgt sitt abonnement.
Nå kan Armeneren kose seg med ESPN i full HD, også på TVn i stua om han kobler til en HDMI kabel.

Artikkelen er skrevet med godkjennelse fra Armeneren.

BowlingNytt fraråder alle lesere til å gjøre dette siden det strider mot alle lover som finnes om dette temaet. Dette er en artikkel som enkelt forklarer hva vår venn Armeneren gjør for å få tilgang til ESPN, og er ansett som en opplysning på hva andre “bowlinggale” gjør for å få sett bowling direktesendt på TV.

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern