Internasjonalt Norge Verdensmesterskap

Georg Skryten er verdensmester

Bare en strike i de 9 første rutene i finalen på Stavangergutten, men med en dobbel i siste rute var nok til å bli verdensmester i Detroit, USA.

I finalen tok det 4 ruter før vi så den første striken.

– I starten av finalen slet jeg med å finne riktig kulereaksjon og fikk med det noen dårlige slag. Inn til siste rute gikk tankene tilbake til forberedelsene mine før mesterskapet og var fokusert på ett slag av gangen. Jeg gjorde veldig gode slag når jeg trengte dem.
Det betyr mye for meg siden det er første gangen jeg er med i dette mesterskapet og det er helt fantastisk å vinne for Norge, sier Georg Skryten (18).

Georg kvalifiserte seg på mesterlig vis på fredag og avsluttet kvalifiseringsspillet med sin første 300 serie i karrieren. Han endte på 3. plass med 1463, foran Abdulrahman Alkheliwi fra Saudi Arabia (som også spilte 300) og bak Alfred Berggren fra Sverige og Danylo Yatsko fra Ukraina.

Georg Skryten. Foto: World Bowling

I semifinalen striket Georg seks ganger mot Alfred Berggren og vant 227 mot 166, mens Danylo Yatsko slo til med 232 og slo ut Abdulrahman Alkheliwi som fikk 197.

Georg lå bak Danylo i hele finalen, men avgjorde i siste rute på ypperlig måte. Danylo satte igjen (en heldig) 6-10 i første slag og ga Georg muligheten. Første slag var det levnet ingen tvil om at alle 10 skulle falle. Det neste kastet ble satt litt lengre ut, men kjegle 1 lekte samba med de andre og slo ned alle. Med det trengte han 5 kjegler for å bli verdensmester.

I damenes finale ble japanske Nanami Irie (21) verdensmester etter å ha slått Caitlyn Johnson (19) 181-179. Nanami var på et tidspunkt hele 30 poeng bak, men kjempet hele veien og vant en nervepirrende finale der begge kunne avgjort.

U-21 Verdensmesterskapet 2018, Detroit
Søndag og mandag spilles Double, tirsdag og onsdag spilles Lag, onsdag og torsdag spilles Masters.
U-21 VM arrangeres annenhvert år. I år deltar over 200 utøvere fra 37 nasjonaliteter.

For mer informasjon kan du besøke mesterskapets hjemmeside og Norges Bowlingforbund som bidrar med rapporter fra trenerne som er i Detroit.

Andre nyheter

I år som i fjor: Trondheim BK er Norgesmestere for lag

Frank Selvåg

NM LIVE

Frank Selvåg

Ingen endring på toppen

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern