Internasjonalt Professional Womens Bowling Association

Første tittel for Erin McCarthy

PWBA Louisville Open ble avsluttet i går og Erin McCarthy fra Omaha, Nebraska vant endelig sin første tittel.

Sesongen i PWBA er ganske godt i gang i USA med et hektisk program. Første turnering startet 26. april og siste turnering avsluttes 19. september. De har pause mellom 30. juni til 26. juli, ellers går turneringene så å si slag i slag hver helg.

Louisville, Kentucky var stedet denne helga og med EM for damer i Brussel var det ingen svensker å se i startfeltet. Daria Kovalova fra Ukraina, Verity Crawley fra England, Diana Zavjalova fra Latvia, Birgit Poppler fra Tyskland og Daria Pajak fra Polen var de med europeisk pass denne helga. De er riktignok enten bosatt i USA eller er fulltids profesjonelle.

97 utøvere var med i turneringen. Formatet var (og som så ofte er) 2 x 8 serier. Topp 32 går videre til finalespill.
Cutten til topp 32 ble på 3469 (216,8 i snitt) og Tnia Moore ble den heldige.
Birgit Poppler og Daria Pajak ble eliminert på henholdsvis 50. og 77. plass. Siti Rahman fra Malysia ledet med 3767 (235,44 i snitt). Erin McCarthy like bak med 3761.

32 skulle bli til 12. De spilte 8 nye serier og totalen på 24 serier var tellende. Verity Crawley spilte seg opp fra 16. plass innledende og tok den 12. plassen. Erin McCarthy var nå på 1. plass med en luke på 35 poeng ned til Danielle McEwan.

Topp 12 spilte 6 nye serier. De 4 beste kvalifiserte seg til stegfinale og rankingen var avgjørende for hvilken match du havnet i.
Erin McCarthy slo til med 1439 (med 299 i 4. serie) og var 1. seed i finalen. Maria Jose Rodriguez fra Colombia og Esther Cheah fra Malaysia endte på 3. og 4. plass og skulle spille den første kampen i steget. Danielle McEwan på 2. plass.

Daria Kovalova endte på 8. plass – 205 poeng unna stegfinale, men $1,875 dollar i lomma på vei hjem. Verity Crawley endte på 10. plass og $1,700.

Maria Jose Rodriguez slo til med 266 mot Esther Cheah og gikk klart videre til neste steg. Der slo hun ut Danielle McEwans også med 228 mot 149.
I finalesteget var Erin McCarthy fortsatt i et umulig hjørne. 259 mot Esthers 210. Etter mange topplasseringer i det siste kom endelig tittelen for Erin pluss $10,000.

Neste turnering i PWBA sesongen er neste helg i Harrisburg, Pensylvania. Torsdag har de trening på oljeprofilen og en obligatorisk “Spill sammen med en profesjonell (Bowl with a Pro / Pro-Am)”.
Pro-Am blir arrangert slik at amatører kan møte spillerne under andre omstendigheter. I turnering er gjerne de profesjonelle blitt sett på som “lite vennlige”. Dette er en mulighet for alle å bli litt kjent med de som er profesjonelle og faktisk få oppleve at de er som folk flest.

Fredag spiller de 2 x 8 serier og lørdag spilles finalespillet – samme format som denne helga.

Du kan se alt på PBA XtraFrame. Se terminlisten.

Andre nyheter

Britisk seier i U.S. Open

Frank Selvåg

Zavjalova klatret helt til topps i Florida

Frank Selvåg

Georg Skryten er verdensmester

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern