Professional Bowlers Association World Series of Bowling

E.J. Tackett vant World Championship

Reno, Nevada: E.J. Tackett fra Indiana er en av PBAs mest fremadstormende for tiden da han slo veteranen Tom Smallwood fra Michigan 246-180 og ble kronet som PBA WSOB World Champion i går kveld.

Tackett, som ble kronet som “PBA Rookie of the year 2013”, vant sin først Major og sin 4. tittel i går i National Bowling Stadium. Motstander Smallwood som hadde hatt fryktinngytende rekker tidligere i stegfinalen fikk problemer på den venstre banen og uheldigvis fikk åpne ruter der i avgjørende kast.
Tackett som var top rangert i World Championship i fjor tapte mot Gary Faulkner, men som topprangert 2. året på rad gjorde ikke 24 åringen noen feil.

Tom Smallwood. FOTO: PBA LLC

-Det var den beste følelsen i hele verden å ha min far bak meg i dag, sa Tackett som hadde en tårevåt klem med sin far etter at seieren var sikret.
-Føles godt å faktisk spille en bra serie og vinne. Tom ga meg litt rom, noe ingen hadde forventet på forhånd. At jeg avslutter med 6 strike, å prestere på denne måten i et sånt stort arrangement er hva de aller fleste drømmer om. 2016 har vært et stort år for meg og jeg håper jeg kan ri på denne bølgen så lenge som mulig, sier Tackett.

Med denne seieren har E.J. blitt et hett navn i konkurransen om å bli kåret til PBA Player of the Year.

-PBA Player of the Year er en av de tingene du streber for, sier Tackett. -Nå er det opp til hva mine kollegaer syns. Etter dette året ville jeg ha plassert meg selv en plass blant de 5 beste i verden.

Smallwood klarte ikke å fortsette som han startet
Han vant kampene mot Anthony Simonsen, Jason Belmonte og Dominic Barrett for å komme til finale mot E.J.
Smallwood, som ble en helt blant Amerikas arbeiderklasse tidlig i 2010, startet kampen mot Barrett med 8 strike på rad før han satte igjen 3-6-10 i niende rute.

Smallwoods historie startet i 2009 da tidene var trange og han mistet jobben i General Motors. Han bestemte seg for da å satse 100% på drømmen om å spille profesjonell bowling.
Han fikk dispensasjon til å delta på PBA Touren 2009-10 og i 2010 vant han PBA WSOB World Championship. Det var hans første tittel og han kunne ta med seg $50,000 i premie.

Selv om Tom Smallwood tapte mot E.J. vil han uansett komme hjem til Michigan med en sjekk på $30,000.

E.J. Tackett får en lang klem av sin far da seieren var sikret. FOTO: PBA LLC

PBA World Championship var det siste arrangementet i 2016 for PBA Touren. Turneen for 2017 starter 10-14 januar da 16 PBA utøvere sammen med 16 utøvere fra Japan skal spille DHC PBA Japan Invitational i Osaka.

Andre nyheter

Britisk seier i U.S. Open

Frank Selvåg

Major Mika i PBA Hall of Fame

Frank Selvåg

Kyle Troup slo Jason Belmonte i finalen

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern