Europamesterskap Internasjonalt Norge

Åpningsøvelsen i Europamesterskapet ga medalje

Europamesterskapet for juniorer arrangeres i år i Helsinki, Finland. Til mesterskapet, som også er forkortet til EYC, har Norge sendt 2 jenter og 4 gutter.

I går tidlig spilte Håvar Wolden Skog og Jørgen Mathiesen double, den første øvelsen i europamesterskapet. Til sammen fikk de to 2446 (Håvar 1194 og Jørgen 1252) og la seg på 4. plass etter at halve feltet har spilt.

I neste pulje spilte rutinerte Jonas Dammen og Alexander Beck. De hadde litt mer problemer enn debutantene som spilte i pulja tidligere og fikk 2410 (Jonas 1292 og Alex 1118).

Håvar og Jørgen ble det beste doubleparet på 8. plass, mens Jonas og Alex endte på 12. plass.

Ukraina, Finland, Frankrike og Nederland kvalifiserte seg til finalespill og det var Ukraina som tok gullet etter å ha slått Nederland i finalen.

Håvar Wolden Skog, Jørgen Mathiesen, Alexander Beck og Jonas Dammen
Håvar Wolden Skog, Jørgen Mathiesen, Alexander Beck og Jonas Dammen. Foto: Norges Bowlingforbund

I dag var det jentenes tur

Sofia Hultstedt og Helene Johanne Johnsrud spilte sammen og de fikk 2272 (Sofia 1209 og Helene 1063). Det holdt til å kvalifisere seg til finale med 10 poengs margin, sammen med Belgia, Sverige og Russland.

Russland var i ledelsen etter kvalifiseringen og ble med det semifinalemotstanderen til de norske jentene.
I det som kan enkelt beskrives som en utrolig spennende semifinale klarer de norske jentene å slå Russland med minimal margin. 388 spilte russerne og Norge spilte 389.

Belgia slo ut Sverige i den andre semifinalen og ble Norges finalemotstander.
Forskjellen på de to finalelagene var til syvende og sist sparespillet. Belgierne plukket opp flere spare enn de norske jentene og Belgia tok gullet 404 mot 345.

Andre nyheter

I år som i fjor: Trondheim BK er Norgesmestere for lag

Frank Selvåg

NM LIVE

Frank Selvåg

Ingen endring på toppen

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern