Internasjonalt

Gullvinner fratatt medaljen etter dopingkontroll

Tyske Laura Beuthner (24) har blitt fratatt gullmedaljen hun vant i World Games 2017 etter å ha testet positivt på et forbudt stoff.

FloBowling rapporterte i går at dette er den første dopingskandalen i bowlingens historie på regionalt og internasjonalt nivå.

Laura Beuthner vant over USAs Kelly Kulick 2-0 i damenes singel i juli i fjor.
Kulick er nå blitt gitt gull, Clara Guerrero fra Colombia rykker opp til sølvmedalje og ukrainske Daria Kovalova får bronsemedalje.

Tilfeldige kontroller for doping forekommer og er standard praksis på internasjonale mesterskap. Etter at hun vant over Kulick i finalen ble Laura testet og begge testene kom tilbake positiv for stoffet hydrochlorothiazide.

Hydrochlorothiazide er kjent som et stoff som kan benyttes til å skjule andre ulovlige stoffer i kroppen og er med det merket med rødt (ikke tillatt under noen omstendigheter) i World Anti-Doping.

Til FloBowling forteller Beuthner sin uskyld.
-Jeg har kun brukt ibuprofen og vanlig nesespray, sier Beuthner. Jeg har hatt en advokat med meg for å hjelpe meg og spurt om hjelp fra det tyske forbundet. Forbundet har prøvd å hjelpe meg, men dette er ikke akkurat et felt noen av oss har erfaring med. Jeg føler meg alene.

Laura Beuthner. Foto: Seija Lankinen

Jeg vet at de har funnet et ulovlig stoff i kroppen min og jeg vil aldri si noe annet. Men det er ikke direkte doping, det er noe som brukes til å skjule doping.
For det andre – Alle legene jeg har vist frem verdiene av stoffet forklarer at verdiene ikke er tilstrekkelig nok til å skjule andre stoffer, forklarer Beuthner.

Jeg var i kontakt med en av legene i DOSB (tilsvarende Olympiatoppen). Han fortalte at mange atleter i OL hadde samme dopingresultater. De fant senere ut at dette var av bruk fra ibufrofen som ikke var skikkelig ren.
Dessverre for min del så kan jeg ikke bevise hvilken eske jeg brukte i World Games i fjor.

Sjefen i World Bowling, Kevin Dornberger, fikk beskjed i november om den positive dopingprøven og etter retningslinjene måtte han suspendere Beuthner umiddelbart fra VM i Las Vegas den påfølgende måneden.

Dornberger forteller at World Bowling vil snart avgjøre fremtiden til Beuthner.
-Hvis antidoping komiteen har sympati for Beuthner eller tror dette var en uheldig hendelse kan utfallet bli alt fra ingen suspensjon eller 6 måneder, som hun allerede har avtjent. Men det kan bli alt fra 0-4 år, sier Dornberger.

Andre nyheter

Britisk seier i U.S. Open

Frank Selvåg

Zavjalova klatret helt til topps i Florida

Frank Selvåg

Georg Skryten er verdensmester

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern