ETBF Europa Reise

Malta Open 2017

En av de mest sosiale og avslappede turneringene i Europa foregår i juni hvert år på Malta. Den bittelille øya er kjent for sitt varme klima, stolte historie og ikke minst bowling når Malta Open går av stabelen.

Malta er en bitteliten øy plassert midt imellom Italia og Libya. Arealet er ca 1/8 av Hinnøya i nord, halvparten av Hitra i Trøndelag og ca samme størrelse som Osterøy på vestlandet.
Øyriket er plassert på det Afrikanske kontinentet men tilhører Europa. Klimaet er typisk for nord Afrika. Utrolige varmt på sommeren og mildt på vinteren.

Malta Open går i år fra 14. til 18. juni. I denne tidsperioden er det normalt rundt 30 grader på dagene og sjeldent under 20 grader på natten.
Bowlinghallen har et fungerende air condition og har 18 baner.
Turneringen er nå på sitt 26. år og har tidligere vært en del av European Bowling Tour. Siden man må fly for å komme til Malta er ikke turneringen den aller mest besøkte. Man kan ta båt fra Sicilia riktignok, men det er nesten billigere å fly.

Nytt for 2017 er at arrangøren ikke har inngått avtale med be.hotel som ligger nesten vegg i vegg med hallen. Men fortvil ikke, det er ikke akkurat trist å finne et eget hotell som kanskje ikke ligger i et kjøpesenter midt i partygata! Området rundt fråtser i tilbud på hoteller i alle prisklasser. Et kjapt søk på hotels.com gir deg gode resultater, bare søk etter “St. Julians Malta”.Malta Open 2017

Har du ambisjoner om å bli rik i bowlingverdenen er ikke dette turneringen for deg. Kommer du deg til topp 16 vil du få en grei slant tilbake og du må nok opp på pallplassering om du skal gå i pluss på turneringen. De aller fleste som deltar her er her rett og slett på ferie. Spille en pulje før man enten går på stranden eller på en opplevelsestur.

Spilleformatet er litt “uvanlig”.

Kvalifiseringen teller 12 serier – 2×6 der du kan bytte ut den dårligste 6 serien via re-entry. Spiller du 1200 på førstestart og 1100 på andrestart så vil 1200 være tellende uansett om du spiller over 1400 på de neste startene dine.
Det gjør at man har “kniven på strupen” allerede fra første kast for å kvalifisere seg.
Man kan bli med i “any game turbo” der de 4 beste seriene gir finaleplass. Det koster €10 pr. 6 serier.
Startavgiften for 2×6 er på €150 og re-entry 1×6 er på €60
Desperado koster €30 og de 4 beste går til finale.

Reise
Norwegian tilbyr direkterute fra Oslo og København. Fra Oslo går det fly hver onsdag og lørdag, og fra København hver fredag og mandag.
SAS flyr direkte fra Stockholm torsdag, lørdag og søndag.

Alternativt fra Norge er å bestille igjennom SAS. Da kan man få transfer med Lufthansa og/eller Air Malta fra blant annet London, München, Zurich osv.
Reisen nedover er pr. dags dato dyr, så det kan lønne seg å bestille hjemreise med Norwegian og reisen ned via andre.

Som de aller fleste så er dette en ferie med litt bowling. Hva kan Malta by på og som gjør den så attraktiv?

Det mest besøkte stedet (iallfall for bowlere) er uten tvil Blue Lagoon. Man bestiller normalt en reise dit via en av gateselgerne. Da får man en båttur som starter tidlig på morgen og avsluttes på ettermiddagen/kveld. Det tar ca 1,5 time med båt fra Valletta.

Blue Lagoon
Blue Lagoon er et yndet sted. Foto: Privat

Azure Window er også et fantastisk sted man må oppleve. Stedet ble virkelig kjent etter at det var dette stedet Khal Drogo og Daenerys Tagaryen (rollefigurer) fra Game of Thrones hadde sitt bryllup. Det er dog spådd at “vinduet” vil rase i nær fremtid.

Andre severdigheter man bør ha fått med seg er blant annet hovedstaden Valletta, “The silent city” Mdina (tidligere hovedstad), stranden i Ghadira, atmosfæren i Portomaso som ligger 10 minutter gange fra hallen. Og tusen steder til!

Offisiell turneringside

Andre nyheter

Kyle Troup slo Jason Belmonte i finalen

Frank Selvåg

EBT i 2019 blir større

Frank Selvåg

Youth London International

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern