Europa European Bowling Tour Professional Bowlers Association Sverige

Sammendrag av året så langt

BowlingNytt har siden før jul vært inaktive grunnet en tvist med en tredjepartsleverandør. Tvisten er blitt fikset og nå er vi tilbake!

Vi kunne ha fortsatt virksomheten som tidligere, men siden dette baserer seg på frivillighet så av hensyn til tvisten ble BowlingNytt lagt på is til saken var ute av verden.
Og det er den nå!

EBT #1 AIK International Tournament

Turneringen startet i romjula og ble avsluttet første helga på nyåret. Stockholm var destinasjon og utøvere fra alle kanter var innom å deltok. Totalt 455 utøvere med 1060 starter.

Ingen andre enn Bernice Lim fra Singapore kunne hamle opp med hjemmefavoritten og verdenstoer Jesper Svensson. Finalen endte 240-233 i Lims favør.

Topp 8 i turneringen var delt 50/50 mellom kvinner og menn:
3. Shalin Zulkifli, Malaysia: 3297
4. Rafiq Ismail, Malaysia: 3251
5. Niclas Lindholm, Sverige: 3237
6. Daria Pajak, Polen: 3213
7. Ghislaine Sigter van der Tol, Nederland: 3155
8. Filip Wilhelmsson, Sverige: 3122

Jonas Dammen fra Solør BK ble beste nordmann. Han endte på 24. plass i semifinalen og tok 3. plass i juniorfinalen.

EBT #2 Brunswick Ballmasters

De aller fleste reiste rett fra Stockholm og over til Helsinki rett etter AIK. Ballmasters er en av de mest tradisjonsrike turneringene i verden og tiltrekker seg store profiler år etter år.

Glenn Morten Pedersen fra Ringerike BK hadde en skikkelig opptur i World Series of Bowling i høst og tok turen over til Finland. Han ble beste nordmann på 30. plass i finalesteg 2.

Sin Li Jane fra Malaysia vant finalen 277-173 mot Kimmo Lehtonen fra Finland. Hun slo ut Bill O’Neil fra USA i semifinalen og Kimmo slo ut Cherie Tan fra Singapore.

2 damer til topps på de to første EBT turneringene for året!

EBT #3 Irish Open Championship

En favoritturnering for mange nordmenn og man kan forstå hvorfor. Stemningen er spesiell og den lokale restauranten spiller mer enn gjerne norsk musikk på radioen for å stimulere sine besøkende. Undertegnede var for første gang tilstede i Dublin og kan bekrefte at det er en sosial turnering for hvermannsen.

Ukjent antall nordmenn deltok, men Tore Torgersen var den alle håpet på. Han var regjerende mester, men det var ikke hans helg.

Bård Jensen fra Strike BK, Robert Lind fra Larvik BK og Tore Torgersen fra Trondheim BK var de 3 som kvalifiserte seg til videre spill. Bård ble til slutt beste nordmann og delte plassen med PWBA superstjerna Daria Pajak fra Polen på 29. plass, kun 1 poeng unna videre spill.

Tittelen havnet til slutt med hjem til Texas, USA. Anthony Simonsen er den yngste PBA Major tittelvinneren igjennom tidene og beviste sitt spill i Dublin. Han slo hjemmehåpet Barry Foley 460-428 over 2 serier og vil ganske sannsynlig komme tilbake neste år for å forsvare tittelen.

Beste dame ble Nicole Sanders, vinner av EBT turnering #10 i 2017, fra Nederland. Hun tapte mot nettopp Anthony i kvartfinalen 452-459.

Anthony Simonsen med trofeet fra Irish Open Championship. Foto: Michael Roe/Michael Roe Photography
PBA Tournament of Champions

En turnering Europa følger tett med, spesielt svenskene. Jesper Svensson vant sin første PBA Major i denne turneringen for 2 år siden og var i “pole position” i stegfinalen i år.

Første steg møttes Matt O’Grady og BJ Moore, begge fra USA. O’Grady vant kampen 219-174 og gikk videre til neste kamp.

Der ventet PBA Player of the Year og verdenseneren Jason Belmonte (Australia), i det som skulle bli en høydramatisk kamp.
O’Grady spilte 229 og Belmonte måtte ha dobbel strike for å slå ham ut. Åpnet ballet med strike, men på det neste kastet sto kjegle 10 på mirakuløst vis. En messenger som fløy veggimellom unngikk kjegla med minst mulig margin og Belmo var slått ut.

Neste kamp møtte O’Grady nykomlingen Andrew Anderson. I en tett kamp var det O’Grady som vant 194 mot 185 og skulle dermed opp mot Jesper Svensson.

Jesper hadde ikke dagen, selv om det ble jevnt mellom de to. Matt O’Grady vant sin første PBA Major tittel med 207 mot 193.

Et aldri så lite ran måtte til for å slå ut verdenseneren. Foto: PBA LLC
PBA 60th Anniversary Classic

I går ble jubileumsturneringen til PBA avsluttet.

Stegfinalen bestod av Matt Sanders (USA), Shota Kawazoe (Japan), Keven Williams (USA), Marshall Kent og Jakob Butturff.

Matt Sanders mot Shota Kawazoe: 160-183
Keven Williams mot Shota Kawazoe: 229-225. Shota misset kjegle 10 i siste rute og ble slått ut.
Keven Williams mot Marshall Kent: 210-218
Jakob Butturff mot Marshall Kent: 244-154

På tirsdag åpnes PBA Players Championship der det kjempes om årets andre Major-tittel. Jason Belmonte er regjerende tittelholder og en haug med svensker står i kø for å ta den tittelen fra ham.
Du kan følge innledende spill på Xtraframe. Finalen spilles søndag klokken 19:00 norsk tid og går på ESPN.

Andre nyheter

Britisk seier i U.S. Open

Frank Selvåg

Major Mika i PBA Hall of Fame

Frank Selvåg

Kyle Troup slo Jason Belmonte i finalen

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern