Europa European Bowling Tour Professional Bowlers Association World Bowling Tour

Kyle Troup slo Jason Belmonte i finalen

Kyle Troup (27) slo ut irske Christopher Sloan i stegfinalen og vant over fjordårets Lucky Larsen Master vinner Jason Belmonte.

390 utøvere stilte til start i Malmö, og det ble spilt totalt 1058 starter for å avgjøre finalistene.

Cutten til topp 46 fra den ordinære resultatlista ble til slutt på 1319 – Et resultat arrangørene var svært fornøyde med da de på forhånd ønsket en profil der cutten ville bli på mellom 1310 og 1320.

2 nordmenn var blant finalistene. Både Tore Torgersen og Thor Morten Bjørge kvalifiserte seg igjennom early-bird.
Thor Morten røyk ut i finalesteg 1 mens Tore tok seg videre til neste steg. Tore tok seg også videre fra steg 2. EJ Tacket gikk derimot ikke videre fra steg 2 og så lettere fortvilt ut etter å ha spilt 165 i den siste serien – for å misse cutten med 9 poeng.

I det siste finalesteget sa det bom stop for Tore da de 24 beste spilte 8 serier – 1 til 4 kvalifiserte seg til stegfinale.

Christopher Sloan kvalifiserte seg på 4. plass etter å ha testet håndbrekket i den siste serien. 24 åringen avsluttet sine 8 serier med 148 og miss i den siste ruta – For å gå videre med fattige 2 poeng på Anthony Simonsen.
Bill O’Neill tok 3. plass, Kyle Troup 2. plass og Jason Belmonte var i det umulige hjørnet på 1. plass 106 poeng foran Kyle.

På baneparet Chris satte 148 spilte Francois Lavoie 135 i den nest siste serien – 56 poeng bak 4. plass.
Skal også nevne at Andrew Andersson spilte 116 på det samme baneparet i kvalifiseringen, samt undertegnede med 125.

Bill O’Neill vs. Chris Sloan – Stegfinale 1
O’Neill hadde kontroll på Sloan gjennom hele serien, men fikk ikke hellet med seg. Sloan var på etterskudd, men tok med seg en dobbel inn i siste rute. O’Neill satte trippel og sørget for at Chris måtte ha 2 strike og 9 kjegler for å gå videre.
Chris vant serien 236 mot 234 etter å ha avsluttet med 5 på rad.

Kyle Troup vs. Chris Sloan – Stegfinale 2
En glohet Kyle lot aldri Chris komme inn i kampen. Etter 5 ruter virket lufta å gå ut av Chris og Kyle tok en grei seier 235 mot 187.

Jason Belmonte vs. Kyle Troup – Stefinale 3
Australieren fikk unormalt god tid til å “varme opp” på finalebanene for å bestemme seg for hvilken bane han skulle starte på. Etter ha ha varmet opp i 30 minutter på banene ved siden av så fikk han 10 minutter hvor han fikk teste det som var av kuler og linjer.

Det satte uansett ikke Kyle ut av spill. En svært spennende finale der de to desidert beste igjennom hele turneringen skulle gjøre opp om hvem som fikk med seg tittelen hjem.
Kyle spiller hele serien med urethane og vinner kampen 248 mot Jasons 232.

 

Andre nyheter

Britisk seier i U.S. Open

Frank Selvåg

Major Mika i PBA Hall of Fame

Frank Selvåg

25 år gammel – 10 PBA titler

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern