European Bowling Tour Norge

Tore Torgersen vinner EBT #2 Irish Open

Finalemotstanderen var ikke engang født da Tore Torgersen vant Irish Open sist gang. I dag, 21 år senere tok han tittelen med seg hjem igjen etter fantastisk spill!

Etter å ha overlevd alle finaleformatene som ble arrangert i helga så stod det en nordmann på toppen av pallen i Dublin, 11 år etter forrige norske seier og 21 år etter Tore Torgersen sin siste seier i Irish Open.

Første start innledende fikk Tore 1399. Det var mer enn godt nok til å kvalifisere seg til en god plassering i innledende, men man reiser bare ikke over til Irland for å spille bare en gang. Neste start ble litt bedre, men ikke med mye. Økning på 1 poeng og 1400. Det holdt til 18. plass. Sammen med Kenneth Hermansen og Mathias Reinertsen måtte de starte i finalesteg 1. 54 utøvere skulle bli eliminert til 28.

Tore gjorde et bra steg her og kom seg videre på 13. plass, det samme gjorde Kenneth som kom på 22. plass og gikk videre til finalesteg 2.
Mathias Reinertsen stoppen i finalesteg 1 på 39. plass.

Plass 5-8 fra innledende kom inn i dette steget og de 32 utøverne skulle etter 3 nye serier bli til 12. Kenneth endte på 25. plass og gikk ikke videre, men Tore hadde stø kurs og kvalifiserte seg til neste steg på 4. plass.

Finalesteg 3

Tore Torgersen
Tore Torgersen Foto: talktenpin.net

I finalesteg 3 ble formatet endret. Nå skulle utøverne spille kamper mot hverandre. 2 serier hvor totalsummen bestemte hvem som gikk videre til neste steg.

James Wigmore ventet på Tore i det som skulle bli en tett kamp. Etter at siste kule var spilt kunne Tore puste lettet ut da han vant 459-449.

Steg 4 ventet en mann de aller fleste av oss enten har hørt navnet på før, eller kjenner veldig godt. Den omgjengelige iren Barry Foley som spilte 1460 innledende.
Det ble aldri den thrilleren som man kunne håpe på i denne kampen og Tore vant ganske klart 459-374 og var kvalifisert til semifinale og topp 4 plassering.

Neste EBT: Brunswick Euro Challenge 18-26. mars.

Jenny Wegner (SWE) og Keira Reay (ENG) spilte mot hverandre i den første semifinalen. Jenny som vant World Cup i høst klarte ikke å beseire Keira som spilte 458 mot Jennys 453.
Spennende i den andre semifinalen der Tore møtte finske Santtu Tahvanainen. Han lå litt bak etter første serie, men en god 2. serie fikset finalebillett for Tore. 463-438.

I finalen gjorde Tore kort prossess og viste seg fra sin beste side. Keira hadde 8 poeng hcp pr serie, men det var ikke på langt nær å utjevne forskjellen som ble til slutt. Tore vant 503-415, er 2017 tittelholder i Irish Open og plasserer seg høyt oppe i EBT sammendraget for 2017.

 

Andre nyheter

Ingen endring på toppen

Frank Selvåg

Trondheim BKs damer i tet

Frank Selvåg

Trondheim BK leder etter innledende i lag NM

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern