European Bowling Tour Sverige World Bowling Tour

Belmo tok PBA tittel nr. 15 i Sverige

En av verdens aller beste bowlingutøvere Jason Belmonte vant sin 15. PBA tittel i Malmö i går.

Etter noen slitsomme uker for Jason Belmonte bestemte han seg sent for å gjennomføre reisen fra Australia til Sverige. Snart 2 uker siden mistet han sin bestefar som ble diagnotisert med uhelbredelig kreft i vår.

Han landet på formiddagen på torsdag og spilte sent torsdag kveld. Til tross for å ha reist over hele kloden spilte han 1323 og var med det sikret finalespill på søndag.

Han startet helt fra scratch på søndag morgen og i nest siste finalesteg sikret han seg toppseed inn i stegfinalen. Mot Cameron Weier i finalen gjorde Jason Belmonte ingen feil og vant 245-180 mot den 26 årige amerikaneren.

Mange nordmenn med
Det var svært tøffe spilleforhold under turneringen. Martin Larsen forklarte som kommentator på direktesendingen at det ble tøffere forhold enn hva de ønsket. Man så flere spillere som både fikk brooklyn strike og at de misset kjegle 1 på høyre side (venstre side om du er venstrehendt selvsagt).

20 nordmenn hadde tatt seg en harrytur over grensa. Best av alle ble Fredrik Tjernes som kvalifiserte seg inn på 13. plass med 1314. Det gikk tråere i finalesteg 1 for Fredrik og han endte på 42. plass.

Neste EBT turnering: Scheveningen Dutch Open

Bak Fredrik var Glenn Morten Pedersen på 58. plass, Tore Torgersen på 85. plass, Audun Hansen på 92. plass, Terje Berget Kristiansen på 119. plass, Jonas Dammen på 138. plass, Svein Åke Ek på 144. plass, Kenneth Hermansen på 161. plass, Thorbjørn Forsberg Pedersen på 180. plass, Jens Mathiesen på 226. plass, Tor Øyvind Lunde på 252. plass, Øyvind Harang på 255. plass, Kjetil Johansen på 262. plass, Øyvin Kulseng på 270. plass, Olav Olsen på 298. plass, Bjørn Ivar Hansen på 307. plass, Celine Larsen på 308. plass, Sofia Hultstedt på 378. plass, Kristian Haugo på 418. plass og Rune Andersen på 437. plass.

Andre nyheter

Kyle Troup slo Jason Belmonte i finalen

Frank Selvåg

Liz Kuhlkin med sin første major

Frank Selvåg

EBT i 2019 blir større

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern