Europa

George Stefanidis med 2 nordmenn bak seg

George Stefanidis fra Hellas vant Balkan Challenge etter å ha vunnet over Bjørn Rudshagen i finalen. Helnorsk semifinale.

237 utøvere deltok, men det var George Stefanidis som vant singel til slutt. Grekeren var førsteseedet i stegfinalen og måtte se på at Bjørn Rudshagen satte en stopper for det greske stortalentet Nikolaos Moutesidis i kvartfinalen.

I semifinalen ble det helnorsk da Bjørn møtte Heidi Thorstensen. Heidi hadde store problemer igjennom hele serien mot Bjørn og endte med 151+8. Bjørn med 209 skulle da opp mot George Stefanidis.

Stefanidis har uten tvil vært en forhåndsfavoritt i turneringen. 4. plass i innledende og 1. plass (for å få topp seed) i finalesteg 2.
Kampen er lenge spennende, men med rekkene til George til slutt så trenger han bare 4 kjegler totalt i den siste ruta. Han vinner 238 mot 223.

Flere øvelser
Balkan Challenge inneholdt flere øvelser, noe som bryter litt mot normalen.
Det ble konkurrert i single, double og team. Man kunne velge doublepartner og lagkamerater uavhengig av nasjonalitet og kjønn.

I double registrerte du deg med en dobbelpartner før du spilte første pulje. Summen var den beste starten av begge (man kunne spille ulike puljer) men det var enten begges førstestart, andrestart, tredjestart osv. som ble tellende.
Bjørn spilte sammen med Heidi. De spilte seg inn til 8. plass i kvalifiseringen og gikk videre til finalespill. I finalespillet kvalifiserte de seg til stegfinale med sin 2. plass. Laget som kvalifiserte seg på 1. plass måtte dra til flyplassen, så Bjørn og Heidi ble 1. seedet. Der tapte de mot rumenerne Gheorghe Nicolae og Victor Dumitrascu 412 mot 336.
Frank Selvåg spilte med Kris Humar fra Slovenia. 4.plass i innledende og endte til slutt på 10. plass i første finalesteg.
Alexander Larsen spilte med Boris Bozhilov fra Bulgaria. De endte på 41. plass og kvalifiserte seg ikke til finale.

Joy Station - Sofia, Bulgaria
Bowlinghallen Joy Station i Bulgaria. FOTO: PRIVAT
Lørdag i finalehelgen var satt opp til kun lagspill. 5 spillere – 5 serier.
Bjørn spilte sammen med Heidi og 3 damer fra henholdsvis Spania, Tyrkia og Kypros. De kalte seg Margaritos Team og endte på 8. plass etter en svak sisteserie som kunne gitt de finale.
Frank slo seg sammen med 4 grekere i et lag bestående av litt av hvert. De ble først kalt Sivissidis Friends før det ble endret til Team Galaxy. Laget endte til slutt på 14. plass.
Alexander spilte med lagkamerater fra Ukraina kalt Cossacks Team og endte på 11. plass.

Andre nyheter

Kyle Troup slo Jason Belmonte i finalen

Frank Selvåg

EBT i 2019 blir større

Frank Selvåg

Youth London International

Frank Selvåg

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en god og skreddersydd opplevelse. Du kan når som helst skru det av i nettleseren din. OK Les Mer

Personvern